Menu
0111 - 218008

Actualiteiten

16 mei 2019

16 mei Dag van het Tandvlees

Het is vandaag de Dag van het Tandvlees. Deze dag is in het leven geroepen om extra aandacht te geven aan een gezonde mond. Het tandvlees is namelijk vatbaar voor ontstekingen.

Gingivitis en parodontitis

Gigingvitis en parodontitis zijn tandvlees ziektes. Heeft u gevoelig of pijnlijk tandvlees en gaat het bloeden tijdens het poetsen? Dan heeft u mogelijk ontstoken tandvlees (gingivitis). Dit kan ook gepaard gaan met een slechte adem en vieze smaak in de mond.

Ontstoken tandvlees ontstaat door tandplak. Als het gebit niet goed wordt schoongemaakt blijft het tandplak achter. Als dat lang blijft zitten, wordt dit tandsteen. Tandsteen kan zelfs zorgen voor afbraak van het kaakbot (parodontitis).

Tandvlees gezond houden

Om uw tandvlees gezond te houden gelden de alom bekende regeltjes: 2x per dag poetsen, liefst elektrisch, stokeren en flossen. Laat op tijd uw tandsteen weghalen.

Wilt u zeker weten of uw tandvlees gezond is, of heeft u vaak last van uw tandvlees en wilt u hier iets aan doen? Dan kunt u altijd even contact opnemen of langskomen!